McCarthy’s irritante wiskundige probleem voor sprekers

McCarthy’s irritante wiskundige probleem voor sprekers


Rep. Ralph Norman (RS.C.), een lid van de ultraconservatieve Freedom Caucus, zei dat het aantal zetels dat de GOP volgend jaar binnenhaalt “van groot belang” zal zijn voor McCarthy’s droom voor sprekersschap: “Vijf of acht [pick-ups] is een heel ander balspel dan 20 tot 30.”

McCarthy heeft ijverig gewerkt om de conservatieve oppositie te overwinnen die zijn bod op spreker in 2015 belemmerde. Hij heeft voormalig president Donald Trump dicht bij zich gehouden in een House GOP dat naar rechts zwaait, terwijl hij aan het werk is om te voorkomen dat een handvol eerstejaars op de brandstapel het verhaal van dit congres domineert. De conferentie koos hem volgende week een jaar geleden unaniem tot minderheidsleider, en hij kan een extra boost van goodwill krijgen als hij de Republikeinen na een hobbelige periode terug bij de meerderheid brengt. Toch is de overwinning van McCarthy in 2023 niet gegarandeerd.

Interviews met meer dan 40 Republikeinen, zowel binnen als buiten de conferentie, wijzen op twee zorgwekkende facties voor McCarthy in een toekomstige stem voor spreker: conservatieven en wildcards. Zo ijverig als de minzame 56-jarige geld heeft ingezameld en gerekruteerd om het Huis rood te maken, doet hij net zo veel moeite om zowel de vaak weerbarstige rechterzijde te behagen zonder het handjevol centristen te vervreemden wiens steun hij misschien nodig heeft.

Uitzicht vanaf de Freedom Caucus

Zes jaar geleden, nadat McCarthy de GOP schokte door de race van de spreker te staken, vertelde hij Mediafrolic dat vrienden hem hadden gevraagd om zijn eetlust te overwegen voor het leiden van een onrustige conferentie die “je zou kunnen opeten en opeten”. Zijn grootste obstakel toen, zelfs vóór ongefundeerde geruchten over een buitenechtelijke affaire, was de Freedom Caucus.

Het landschap van vandaag is heel anders. Rep. Kelly Armstrong (RN.D.) en anderen in de partij beschreven McCarthy’s verheffing van Ohio Rep. Jim Jordan – een oude Democratische antagonist die was gezalfd om Republikeinen te leiden op het gebied van toezicht en later rechterlijke commissies – als “het keerpunt” in zijn relatie met rechts.

Jordan heeft herhaaldelijk gezegd dat hij McCarthy zou steunen als spreker. Maar misschien moet hij meer doen dan dat.

Sommige Republikeinen zijn van mening dat de minderheidsleider op Jordan steunt om in 2023 sprekerstemmen binnen te halen van de Freedom Caucus, die in 2015 een rivaal verkoos boven McCarthy. van hem over stemmen tijdens dit congres.

En in grote lijnen is het recht niet volledig verkocht aan McCarthy om een ​​toekomstige GOP-meerderheid te leiden.

Toen haar werd gevraagd naar haar keuze, zei afgevaardigde Lauren Boebert (R-Colo.) dat ze wil dat Trump spreker is. Rep. Matt Gaetz (R-Fla.), een oude McCarthy-criticus die niet in de Freedom Caucus zit maar vergelijkbare opvattingen heeft, heeft gezegd dat hij Trump zal nomineren om het Huis te leiden als het naar de GOP zou overslaan. (Een woordvoerder van de voormalige president heeft gezegd dat hij niet geïnteresseerd is in een post die technisch gezien naar een niet-wetgever kan gaan.)

Bovendien, terwijl Rep. Chip Roy McCarthy niet rechtstreeks noemde, zei de Texaan onlangs dat hij steun zou onthouden aan een mede-Republikein – die zich kandidaat stelt voor president, spreker of ander gekozen ambt – die een bepaling in de jaarlijkse defensiebeleidswet van dit jaar steunt die zou vrouwen in aanmerking te laten komen voor de dienstplicht.

Roy verduidelijkte dat deze houding van toepassing was op “iedereen, voor elke positie”, wanneer hij door Mediafrolic werd aangedrongen. Hij hoeft die gelofte misschien niet aan McCarthy toe te passen als de defensiewetgeving terugkomt op de vloer van het Huis met de taal ontdaan.

Waar de wildcards zijn

McCarthy ging niet zo ver als senaatsleider Mitch McConnell in zijn kritiek op Trump na 6 januari, toen de toenmalige president uren wachtte voordat hij zijn aanhangers aanspoorde hun gewelddadige aanval op het Capitool te staken. Op 13 januari beweerde McCarthy dat Trump “verantwoordelijkheid draagt” voor de aanval; de GOP-leider van het Huis verzachtte later zijn standpunt, vooral nadat Spreker Nancy Pelosi zijn veto had uitgesproken over zijn keuzes voor een selecte commissie om de opstand te onderzoeken.

Meer dan alle andere bewegingen die hij dit jaar heeft gemaakt, hebben McCarthy’s verschuivingen tijdens de Capitol-opstand zijn levensvatbaarheid getest met beide ideologische polen van zijn conferentie. Zijn besluit om drie weken na 6 januari Trump in Florida te bezoeken, vervreemdde sommige GOP-leden die hadden gehoopt dat de macht van de ex-president zou afnemen. Sindsdien heeft een kleine, maar potentieel cruciale groep centristen zich persoonlijk uitgelaten over het gevoel aan de kant te zijn geschoven na de dodelijke belegering.

Die spanningen kwamen in mei tot een hoogtepunt, toen McCarthy Rep. Liz Cheney (R-Wyo.) uit de leidersplaats van de conferentie verdreef na haar herhaalde veroordelingen door Trump. McCarthy verknoeide tweeledige pogingen om een ​​onafhankelijke commissie op 6 januari op te richten, waarbij hij de leden vertelde dat hij niet tegen een overeenkomst zou zweepen. Andy Biggs (R-Ariz.).

Vijfendertig Huisrepublikeinen stemden nog steeds voor de door Katko onderhandelde commissiewet van 6 januari. McCarthy hield vol dat zijn verzet tegen de onafhankelijke rellensonde een wezenlijk bezwaar was tegen de behandeling van het wetsvoorstel door de Democraten, maar die overlopen kwamen ook neer op een berisping van de manier waarop de GOP-leider de zaak behandelde.

“Hij heeft ons opgeblazen. Dat hoefde hij niet te doen’, zei een GOP-centrist van het Huis dagen na de stemming, openhartig over McCarthy op voorwaarde van anonimiteit. “Hij haalt veel geld op, maar Kevin zou zich zorgen moeten maken over zijn redelijke flank.”

Nu is McCarthy aan weerszijden van een nieuwe splitsing binnen de partij: een paar conservatieven willen de 13 Huisrepublikeinen straffen die zich vorige week bij de Democraten voegden bij het stemmen voor een tweeledige infrastructuurwet. Tijdens een toespraak op maandag voor de House GOP, beschuldigde Trump zelf die 13 – meestal centristen – van het helpen van president Joe Biden om terug te komen van een dieptepunt.

Hoezeer sommige gematigden ook mopperen dat McCarthy hun steun als vanzelfsprekend beschouwt, het is onwaarschijnlijk dat ze de gevolgen zullen riskeren die gepaard gaan met het feit dat hij zich tegen hem als spreker verzet. Door McCarthy tegen te werken, zouden ze een leider vervreemden die het land doorkruist heeft om hun herverkiezingsbiedingen te versterken. Ze genieten ook van leiderschaps- en topcommissiefuncties die Freedom Caucus-leden zelden krijgen aangeboden.

McCarthy probeerde ook veel van de 10 huisrepublikeinen te beschermen die na 6 januari stemden om Trump af te zetten, zelfs als de ex-president achter hen aan gaat. Een gezamenlijke fondsenwervingscommissie verbonden aan de meerderheidsleider heeft gedoneerd aan de campagnes van verschillende van de 10, waaronder vertegenwoordigers Jaime Herrera Beutler (R-Wash.), Peter Meijer (R-Mich.) en Katko.

Dat betekent niet dat ze allemaal omgaan met de voortdurende nabijheid van de Huisrepublikeinen met Trump.

“Ik heb herhaaldelijk op conferenties en andere plaatsen gevraagd dat we ons niet te veel rond voormalig president Trump wikkelen”, zei Rep. Tom Rice (RS.C.), een andere van de 10. “Voor ons om hem te blijven omhelzen in aanwezigheid van [his Jan. 6 response] is een grote fout.”

Rice weigerde de spreker aan te spreken als hij een primaire uitdaging overleeft. Een woordvoerder van Herrera Beutler zei dat ze “open” staat om McCarthy te steunen. Cheney heeft natuurlijk al gezegd dat ze McCarthy niet zal kiezen in 2023, als ze haar conservatieve, door Trump gesteunde vijand kan verslaan.

Wie zou het anders kunnen?

Er is een reden waarom McCarthy in 2023 veilig kan zijn met zelfs een middelgrote GOP-golf op de middellange termijn: een bedreven blije hand, meer geneigd om zijn leden te veel te beloven dan ze te bedreigen, hij heeft zijn vaardigheden op het gebied van retailpolitiek met groot succes gebruikt namens House Republicans .

De race van de spreker van 2015 die eindigde met voorspellingen van de ondergang van zijn carrière, bleek spectaculair onwaar. McCarthy heeft meedogenloos gewerkt om nieuwe kandidaten bij elkaar te krijgen en loyale steun verdiend bij meer junior Republikeinen, om nog maar te zwijgen van zijn bekwaamheid om stemmen te tellen tijdens een periode als GOP-zweep.

“Als hij ons terugbrengt naar de meerderheid, [the] De conferentie zal hem de kans geven om leiding te geven’, zegt Drew Ferguson, afgevaardigde van de republikeinen van het Huis van Afgevaardigden.

Dat zorgt er niet voor dat hij zonder tegenstand kandidaat zal zijn. Een directe uitdaging wordt momenteel echter als onwaarschijnlijk beschouwd. Van concurrenten wordt verwacht dat ze inspringen als McCarthy de stemmen niet krijgt bij een eerste stemming, of als de druk van de basis tegen hem onverwacht vroeg ontstaat.

In dat geval is Minority Whip Steve Scalise (R-La.) een potentiële mededinger die op dezelfde manier pro-Trump is, maar weinig van dezelfde interne hits krijgt die McCarthy moet doorstaan. Scalise ondersteunt McCarthy als spreker, volgens een woordvoerder.

Een andere spreker die terugvalt als McCarthy het niet mee naar huis kan nemen, is Rep. Patrick McHenry uit North Carolina, de voormalige plaatsvervangend zweep en toprepublikein op het gebied van financiële diensten; toen hem werd gevraagd, zei McHenry eenvoudig dat “McCarthy de volgende spreker is.” Sommigen suggereerden ook Jordan, ongeacht zijn verklaarde steun voor McCarthy.

Dan is er Trump, de joker aan wie McCarthy zich heeft vastgebonden. Als de ex-president ervoor kiest om een ​​mogelijke tegenstander te steunen, of zelfs McCarthy te beledigen in de dagen voorafgaand aan de stemming na de tussentijdse spreker, kan de steun van de GOP-leider van het Huis haperen.

Conservatieve bronnen dicht bij Trump zeiden dat hij weifelt in zijn mening over McCarthy op manieren die de Californiër misschien niet kent, daarbij verwijzend naar McCarthy’s reactie op 6 januari. Dat omvat het besluit van de GOP-leider om Cheney te beschermen tijdens de eerste druk van het leiderschap tegen haar. Toch was Trumps benadering van McCarthy in Tampa deze week grotendeels lovend, volgens meerdere mensen in de zaal.

Op dit moment is McCarthy bijna bovennatuurlijk optimistisch. Zijn voorspelling van een Republikeinse winst van maar liefst 60 zitplaatsen volgend jaar logenstraft wat sommige analisten zeggen dat het waarschijnlijk het beste scenario is van ongeveer drie dozijn pick-ups, hoewel een vaste voorspelling moeilijk is zonder definitieve herindelingskaarten.

Maar noch die realiteit, noch de turbulentie in zijn conferentie, doet McCarthy’s vertrouwen wankelen in zijn vermogen om de hamer terug te winnen die hem zes jaar geleden ontging.

“Iedereen schrijft verhalen als: ‘Oh, zou Kevin spreker kunnen worden’ of ‘Zou deze persoon tegen hem stemmen'”, zei McCarthy eerder dit jaar in een interview. “Je hebt citaten van mensen die je de laatste keer zullen vertellen, toen ze dat niet deden [vote for me], ze geven letterlijk toe dat ze een fout hebben gemaakt.”

De vraag over zijn toekomst “is niet aan mij”, voegde McCarthy eraan toe. “Je hebt het antwoord van hen gekregen.”Source link

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Rachel Meadows

Rachel Meadows

Trending topics news writer who enjoys cooking, walking her dog and travel.

Related Posts

Enter our vacation Giveaway to

Las Vegas!

Everyone wins a prize!